Home arrow Concertagenda
Concertoverzicht

Israel in Egypt - G.F. Händel

Locatie Oude kerk, Wilhelminaplein 6, 2671 GR Naaldwijk
Datum8-11-2014
Aanvang20.00 uur
Entree€ 20,-- (Jeugd t/m 17 jaar € 15,--)


Israel in Egypt wordt uitgevoerd door het Christelijk Kamerkoor Maassluis samen met de Westlandse Christelijke Oratorium Vereniging Excelsior.

 

In tegenstelling tot de andere oratoria van Händel, was Israël in Egypt in het begin helemaal niet populair bij het publiek. Dat luisterde liever naar een oratorium met virtuoze aria’s in operastijl. Händel heeft daarom veel bewerkingen van het stuk gemaakt en delen toegevoegd. Het werk werd daardoor weer te lang. Na de dood van Händel kwam er een uitgave waarbij het 1e deel “The Ways of Zion do Mourn” is weggelaten. Het stuk is nu aanvaardbaar van lengte en kan worden voorafgegaan door de ouverture van het 1e deel.
Het werk vertelt in het kort het volgende verhaal. Met de verkoop van hun broer Jozef legden de jaloerse zonen van aardsvader Jacob de basis voor een langdurig verblijf van het volk Israël in Egypte. Jozef kwam in de gunst van de Egyptische farao. Hij haalde tijdens de “zeven magere jaren” zijn oude vader Jacob, ofwel Israël, en de rest van zijn familie naar Egypte. Daar groeide de groep uit tot een groot volk dat later onderdrukt werd door de farao en in slavernij moest leven. Met de tien plagen dwong God de farao om het volk Israël te laten gaan naar het beloofde land.
De plagen en de exodus (uittocht) schildert Händel in prachtige muzikale streken. Geïnspireerd door de Bijbelse thema’s legt de componist de nadruk op beschouwing en lofzang.

 

Misa Criolla en Navidad Nuestra - Ariel Ramirez

Locatie Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5, 3142 CC Maassluis
Datum20-12-2014
Aanvang16:00 uur
EntreeNog niet bekend
Let op! De concertdatum is gewijzigd van zaterdagmiddag 13 december naar zaterdagmiddag 20 december.
Lees meer...
 


Main Menu
Home
Nieuws
Concertagenda
Het koor
De dirigent
Oefenen
Nieuwsbrief
Links
Contact
Zoeken